Животът на батерията продължава да е от първостепенно значение за потребителите на смартфони. Въпреки че удължаването на живота на батерията чрез регулиране на употребата е от решаващо значение, приоритетното отчитане на здравето на батерията е също толкова важно за дългосрочната производителност. В тази статия се разглежда как новата функция HyperOS на Xiaomi дава възможност на потребителите да управляват скоростта на зареждане и да опазват здравето на батерията.

Оптимизиране на здравето на батерията за дълготрайна производителност в телефони Xiaomi




Един от ключовите подходи за запазване на батерията е свързан с навиците за зареждане. За съвременните литиево-йонни батерии вече не се препоръчва пълното изтощаване на батерията преди зареждане. Осъзнавайки това, Xiaomi въвежда нова функционалност в менюто с настройки на HyperOS - контролирани от потребителя скорости на зареждане.


Това нововъведение предоставя на потребителите по-голям контрол върху процеса на зареждане на техния телефон. Въпреки че технологиите за бързо зареждане не са окончателно свързани със сериозното влошаване на качеството на батерията, повишените температури по време на такова зареждане могат да ускорят износването. Свръхбързото зареждане, при което често се използват 120W зарядни устройства, може да генерира по-високи температури, което потенциално води до по-бързо намаляване на капацитета на батерията.

Експертите често съветват бързото зареждане да се запазва за сценарии, изискващи бързо увеличаване на мощността. Например ситуации, в които се нуждаете от бързо зареждане преди тръгване или разполагате с ограничено време за зареждане. При обстоятелства, при които времето не е ограничение, стандартното зареждане обикновено е за предпочитане.

Разбирайки разпространението на възможностите за бързо зареждане в много модели на Xiaomi, новата функция на HyperOS директно отговаря на тази нужда. Удачно нареченият „Режим на кабелно зареждане“ предлага две опции: стандартно зареждане и бързо зареждане. Докато последният използва пълния потенциал на възможностите за бързо зареждане на телефона и зарядното устройство, стандартният режим предлага ограничение на скоростта на зареждане, без да изисква друго зарядно устройство.


Управлявайте състоянието на батерията на телефона Xiaomi с HyperOS




Понастоящем във фазата на разпространение, функцията Wired Charging Mode е достъпна след актуализиране на приложението Security до версия V9.1.4-240511.1.1. Въпреки че все още не е общодостъпна, тя започна да достига до потребителите на моделите Xiaomi, POCO и Redmi, оборудвани с операционната система HyperOS. За да проверите наличността му на вашето устройство, отидете в System Settings (Системни настройки), а след това в „System Application Updater“ (Обновяване на системни приложения). И проверете за евентуални предстоящи актуализации.

Чрез внедряването на тази функция потребителите получават възможност да приоритизират здравето на батерията, като ограничават скоростта на зареждане, когато бързото зареждане не е от съществено значение. Този проактивен подход удължава живота на батерията и осигурява оптимална производителност за продължителен период от време.

Освен непосредствените ползи, това нововъведение отразява ангажимента на Xiaomi за овластяване на потребителите и насърчаване на култура на информирано управление на батерията. Като снабдява потребителите с инструменти за вземане на информирани решения за зареждане, компанията прави значителна стъпка към насърчаване на дълготрайното здраве на батерията и максимално удовлетворение на потребителите.

Важно е да се отбележи, че макар режимът за зареждане по кабел да предлага ценен инструмент, потребителите могат допълнително да оптимизират здравето на батерията чрез допълнителни практики. Те включват поддържане на умерено ниво на зареждане на батерията (между 20% и 80%). Избягване на екстремни температури (както горещи, така и студени) и свеждане до минимум на активността на фоновите приложения. Като комбинират тези практики с режима за зареждане по кабел, потребителите могат да създадат цялостна стратегия за опазване на здравето на батерията и да се насладят на изключителна производителност на своите телефони Xiaomi.

В заключение, въвеждането от Xiaomi на контролирани от потребителя скорости на зареждане в рамките на HyperOS представлява значителен напредък в овластяването на потребителите и опазването на здравето на батерията. Тази функция, в съчетание с отговорни навици за зареждане, дава възможност на потребителите да увеличат максимално живота на батерията си и да осигурят оптимална производителност на своите устройства Xiaomi.


Източник