Xiaomi обяви своя високоскоростен кабел за пренос на данни с оплетка 6A USB4 в Китай. Кабелът Xiaomi 6A USB4 може да осигури скорост на предаване до 40Gbps и поддържа 240W бързо зареждане. Той може да постигне предаване на видео с резолюция до 8K при честота на опресняване 60Hz. Новият кабел за данни на Xiaomi е универсален и издръжлив кабел, който ще гарантира безпроблемно предаване на всякакви данни/медийно съдържание. Моделът е наличен за предварителна поръчка в Китай на цена 99 юана (14 долара).


Плетеният кабел Xiaomi 6A USB4 поддържа протокол PD 3.1, както и висок ток 6A. Той е обратно съвместим с бързото зареждане на Xiaomi 120W/ 90W/ 67W, но се предлага с интеграция на бързо зареждане 240W. Кабелът използва коаксиална сърцевина, тяло от плетен проводник и дължина на проводника от 1 метър. Той може да се използва в няколко вида устройства, включително смартфони, таблети, монитори, лаптопи и други устройства. Конекторът на линията за данни има живот на включване и изключване повече от 10 000 пъти. Якостта на опън на щепсела е много над 100N.

Новият оплетен високоскоростен кабел за пренос на данни Xiaomi 6A USB4 се предлага за 99 юана (14 долара). Той вече се предлага в няколко магазина за търговия на дребно в Китай, като например JD.com. Новият оплетен високоскоростен кабел за данни Xiaomi 6A USB4 се конкурира с някои други модели, които вече са на китайския пазар. Засега не е ясно и дали новият USB4 кабел ще се предлага за международния пазар.

Междувременно, докато чакате да се появи на междуанродния пазар - можете да си поръчате актуалния модел, кото поддържа до 120W и 6А.


Източник